Športni dan na daljavo – Pohod

Športni dan je potekal v organizaciji športnih pedagogov naše šole. Športni dan je potekal v sredo, 15. 4. 2020, vendar zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja virusa Sars-CoV-2 ni bilo dovoljeno, da bi vsi bi učenci množično pohod izvedli na isti dan, zato so bili učenci ta dan razbremenjeni šolskega dela, kot da bi bil športni dan, dejansko pa so ga lahko izvedli katerikoli dan do konca meseca aprila. Priporočljivo je bilo, da so ga učenci izvedli v spremstvu staršev ali skrbnikov. Na športnem dnevu so morali imeti s seboj mobilni telefon. Učenci so morali izbrati pot, kjer je čim manj ljudi, upoštevajoč varnostno razdaljo in pravilo nedotikanja.

Učenci si dan pričeli z zdravim zajtrkom, za pripravo katerega so prejeli navodila športnih pedagogov v spletno učilnico. Priporočen je bil zajtrk iz naslednih sestavin: ovseni kosmiči, riževo mleko, voda, sadje, lahki jogurt, granola, med. Učenci so si pripravili zdrav zaktrk po recepturi učiteljev.

V nadaljevanju so učenci dobili natančna navodila glede primerne obutve in oblačil. Za izvedbo pohoda je bila potrebna športna obutev, oblečeni so morali biti v slojih (kratka majica, dolga majica, vetrovka), s seboj so morali imeti nahrbtnik, hrano in dovolj pijače, to pomeni od 0,5 do 1 litra vode ter kakšno suho sadje ali žitne tablice.

Pohod je moral trajati vsaj dve uri, tempo hoje pa je moral biti zmeren. Športni pedagogi so učencem priporočili, da pohod izvedejo po gozdnih poteh v okolici Sežane (Kosovelova pot, Tabor, Sedovnik, Lenives, Sablanica, Kokoška, Volnik).

Naloge, ki so jih imeli učenci na pohodu: najprej so si morali pred pričetkom pohoda izmeriti srčni utrip. Merjenje srčnega utripa so ponovili po eni uri hoje ter na koncu pohoda. Glede na prepoznane značilnosti v pokrajini so morali učenci določiti strani neba. Vse odpadke so morali odnseti domov in jih odvreči v posodo za smeti. Med pohodom so se morali fotografirati in napisati opis pohoda. Podatke o srčnem utripu so morali za domačo nalogo poslati svojemu učitelju športa.

Podatki o pohodu, ki so jih učenci poslali učiteljem

Učenci so preživeli čudovit dan v naravi, spoznavali okolico svojega domačega kraja, naredili so nekaj dobrega zase in za svoje zdravje ter se za vsak nekaj trenutkov odklopili od računalnikov in ostalih elektronskih naprav.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja