Naravoslovni dan – Dan slovenske hrane
Dan slovenske hrane je bil posvečen prav posebnemu izzivu. Dne 18. 11. 2020 so morali učenci pripraviti zdrav obrok iz tradicionalnih in lokalnih sestavin. Glavni poudarek naravoslovnega dneva je bil tradicionalen slovenski zajtrk. Učitelji posameznega predmeta so morali pripraviti naloge za učence in jih naložiti v spletno učilnico. Pri matematiki so reševali naloge slovenskega tradicionalnega zajtrka v številkah, pri naravoslovju so odkrivali pot od zrna do ječmenove kave, pri športu so opravljali dejavnosz z naslovom Zajtrk in šport, pri slovenščini so delali reklamo za tradicionalni slovenski zajtrk, pri angleščini so spoznavali tradicionalni slovenski zajtrk v angleščini. Po opravljenih dejavnostih so morali speči kruh po recepturi učiteljice gospodinjstva oz. naravoslovja. Učenci so se med peko kruha zabavali, naučili so se nekaj novega in dokazali so, da zmorejo marsikaj. Spoznali so pomen lokalno pridelane hrane za zdravje.