Festival iger – Games Festival

Dne 14. junija 2022, so učenci 6.r, 8. in 9. razreda imeli športni dan z naslovom Športne igre. Učenci so se preizkusili v medrazrednem tekmovanju v igrah z žogo. Šestošolci so se preizkusili v rokometu, osmošolci v igranju košarke, devetošolci pa so se pomerili v igranju odbojke.

Šestošolci so se pomerili v rokometu. Pokazali so dobro rokometno znanje, med igro jih je zelo vzpodbujal učitelj športa in sicer rokometni trener Konrad Božeglav. Tudi sicer je rokomet med učenci zelo priljubljen in ima v Sežani dolgoletno tradicijo in veliko učencev ga tudi aktivno trenira, zato se jim ni bilo težko pomeriti v medrazrednem tekmovanju.

Učitelj med sajanjem navodil učencem
Učenci 6. razreda med rokometno tekmo

Osmošolci so se preizkusili v tekmovanju v košarki. Med njimi je kar nekaj učencev, ki košarko aktivno tudi trenira, saj ima Sežana tudi v igranju košarke dolgo in bogato tradicijo. Tekmovanje je bilo zelo zanimivo. Košarka je v Sloveniji izjemno priljubljena, njena priljubljenost je še bolj narasla po uspehih slovenske košarkarske reprezentance, ki je leta 2017 dosegla naslov evropskega prvaka, ogromno pa so za njeno popularizacijo med Slovenci naredili zvezdniki svetovnega kova, med katerimi prednjači izjemni Luka Dončić, takoj za njim pa Luka Dragić, Klemen Prepelič, Vlatko Čančar in vsi ostali slovenski reprezentanti, ki sicer igrajo v NBA in po najuspešnejših evropskih klubih. Še posebej nas je pritegnilo tekmovanje v metu na koš, ki je za seboj potegnilo glasno navijanje in vzpodbujanje za čim boljši dosežek.

Priprave na tekmo

Devetošolci so se pomerili v odbojki. Šport z žogo, kjer športnik nima neposrednega stika z nasprotnikom, je zelo zanimiv. Njegova priljubljenost se je izjemno povečala z odličnimi rezultati slovenskih odbojkarjev na mednarodnih tekmovanjih, saj so kar dvakrat osvojili srebrno medaljo na evropskem prvenstvu.

Ne glede na to, kdo je bil boljši, so učenci tekmovali v duhu »važno je sodelovati, ne zmagati. Preživeli so zelo sproščen dan v družbi svojih sovrstnikov in spoznali pomen gibanja za zdravje. Po končanem športnem dnevu so se okrepčali s sadnimi dekoracijami, ki so jih pripravile učenke pod mentorstvom Mojce Gec, Maje Mržek in Ester Trobec.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja