Logotip projekta Change Your Lifestyle

Prva aktivnost v okviru projekta je bil natečaj za izdelavo logotipa projekta Change Your Lifestyle. Naloga učencev je bila oblikovanje logotipa, ki naj bi čim bolj ponazarjal zdrav način življenja. Učenci OŠ Srečka Kosovela Sežana so se z nalogo spopadli zadnji teden v septembru 2019. Natečaj je bil namenjen učencem od 6. do 9. razreda.

Kaj sploh je logo?

LOGO je grafični element ali znak, ki označuje nek produkt, podjetje ali v našem primeru projekt. Znak je lahko slikovni, besedni ali kombinacija obojega. Dober logo vsebuje nekaj unikatnega. Zelo je pomembno, kaj želimo z logom sporočiti. Logo projekta Change Your Lifestyle mora na najbolj izviren način ponazarjati zdrav življenjski slog, vsebovati pa mora tudi zastave vseh sodelujočih držav, poleg Slovenije so to še Španija, Turčija, Grčija in Romunija.

Prejeli smo precejšnje število zelo zanimivih in domiselnih logotipov, zmagovalni pa je bil logotip učenke Avalon Rolli in 8.d razreda.

Zmagovalni logotip Avalon Rolli iz 8.d razreda

Z enako nalogo so se spopadli tudi učenci ostalih sodelujočih držav v projektu. Največ glasov je prejel logo, ki so ga oblikovali učenci iz Romunije. Zelo izviren in domiselen logo je postal tudi uradni logo projekta Change Your Lifestyle. Ogledate si ga lahko v priloženi fotografiji.

Zmagovalni logotip učencev iz Romunije

Še logotipi preostalih sodelujočih držav:

Španski logotip
Logotip učencev iz Grčije
Logotip učencev iz Turčije

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja